দশম শ্রেণী ইংরেজি সাজেশন | MY OWN TRUE FAMILY (Ted Hughes) – Question and Answer | WBBSE Class 10th English Suggestion

4901

দশম শ্রেণী ইংরেজি সাজেশন – WBBSE Class 10th English Suggestion

দশম শ্রেণী ইংরেজি সাজেশন | MY OWN TRUE FAMILY (Ted Hughes) - Question and Answer | WBBSE Class 10th English Suggestion
দশম শ্রেণী ইংরেজি সাজেশন | MY OWN TRUE FAMILY (Ted Hughes) – Question and Answer | WBBSE Class 10th English Suggestion

দশম শ্রেণী ইংরেজি সাজেশন – WBBSE Class 10th English SuggestionMY OWN TRUE FAMILY (Ted Hughes) – প্রশ্ন উত্তর   দেওয়া হল নিচে। এই WBBSE Class 10th (X) Madhyamik English Suggestion – মাধ্যমিক দশম শ্রেণীর ইংরেজি সাজেশন – MY OWN TRUE FAMILY (Ted Hughes) – প্রশ্ন উত্তর  গুলি আগামী সালের পশ্চিমবঙ্গ মাধ্যমিক ইংরেজি পরীক্ষার জন্য খুব ইম্পর্টেন্ট। আপনারা যারা মাধ্যমিক দশম শ্রেণীর  ইংরেজি পরীক্ষার সাজেশন খুঁজে চলেছেন, তারা নিচে দেওয়া প্রশ্নপত্র ভালো করে পড়তে পারেন। এই পরীক্ষা তে কোশ্চেন গুলো আসার সম্ভাবনা খুব বেশি।

MY OWN TRUE FAMILY (Ted Hughes) – MCQ, SAQ, Short, Descriptive Question and Answer | মাধ্যমিক দশম শ্রেণী ইংরেজি সাজেশন – WBBSE Class 10th Madhyamik English Suggestion

WBBSE Class 10th English Suggestion : MY OWN TRUE FAMILY (Ted Hughes) – Multiple Choice Questions (MCQ)(1 Mark)

1. Once the child went inside a/an
a. birchwood b. sandal wood c. oakwood d. tropical forest
Answer : c. an oakwood
2. The child was looking for
a. a squirrel b. a stag c. a dove d. a deer
Answer : b. a stag
3. The woman that the child met was
a. young b. middle aged c. old d. none of these
Answer : c. old
4. The clothes that the woman was wearing were
a. torn b. colourful c. gorgeous d. stitched
Answer : a. torn
5. The woman told that she had the child’s ________ in her little bag.
a. ball b. secret c. toys d. books
Answer : b. secret
6. The word ‘cackle is related to
a. crying b. whistling c. laughing d. listening
Answer : c. laughing
7. The child came to see that he was surrounded by a tribe who were
a. smiling b. staring c. grinning d. crying
Answer : b. staring
8. The child found himself tied to a
a. stone wall b. a tree c. a brick wall d. a stake
Answer : d. a stake
9. The oak-trees introduced themselves to the child as
a. his friends b. the members of his family c. his brothers d. his enemies
Answer : b. the members of his family
10. Oak-trees are chopped ________ and torn ________.
a. up, down b. off, up c. down, up d. up, off
Answer : c. down, up
11. ‘You do not blink an eye’, by this, the trees mean
a. human beings are caring b. human beings have weak eyesight c. human beings are indifferent d. human beings frown at everything
Answer : c. human beings are indifferent
12. Unless the child made a promise then, he would
a. die b. remain tied c. go free d. be detained
Answer : a. die
13. If the child saw one tree felled, he should plant
a. four trees b. three trees c. two trees d. one tree
Answer : c. two trees
14. the bark of the oak-tree is
a. white b. black c. green d. brown
Answer : b. black
15. Unless the child takes care of the trees, the oak bark will
a. trickle over him b. wrinkle over him c. buckle over him d. none of these
Answer : b. wrinkle over him
16. Oak-trees are the child’s true family but the child never ________ among them.
a. fed b .slept c. grew d. felt
Answer : c. grew
17. The poem ‘My Own True Family’ has
a. three stanzas b. four stanzas c. five stanzas d. none of these
Answer : c. five stanzas
18. Each stanza in the ‘My Own True Family has
a. three lines b. four lines c. five lines d. none of these
Answer : a. three lines
19. The name of the poet of ‘My Own True Family’ is
a. Berton Peterson b. William Cowper c. Lucy Montgomery d. Ted Hughes
Answer : d. Ted Hughes
20. The theme of the poem ‘My Own True Family’ is
a. importance of family b. importance of trees c. magic d. relation between the old and the young
Answer : b. importance of tree

WBBSE Class 10th English Suggestion : MY OWN TRUE FAMILY (Ted Hughes) – Short Answer Questions (SAQ)(2 Marks)

1. What happened after the child had met the old woman?
2. What was the main point of argument of the oak-trees?
3. Where did the child creep in? Why did the child creep in an oakwood?
4. What did the old woman tell the child?
5. What strange thing happened when the old woman opened her bag?
6. How do the human beings behave when an oak-tree is felled?
7. What did the oak-trees ask the child to swear?
8. What effect did the dream have on the child?
9. Where did the child go after he had come out of the Oakwood?
10. What kind of walk did the child walk?
11. What was the child’s heart changed into?
12. How did the oak-trees threaten the child? Why did they do so?
13. What would happen to the poet if he failed to make the promise?
14. What is the theme of the poem?
15. Write a few lines on the title of the poem.

WBBSE Class 10th English Suggestion : MY OWN TRUE FAMILY (Ted Hughes) – State whether the following statements are True or False. Write ‘T’ for True and ‘F’ for False. Write words/ phrases/sentences from the text to support answer.(2 Marks)

1. The child went into an oakwood walking.
2. The child went into an oakwood looking for an old woman.
3. The size of the bag that the woman was carrying was small.
4. In his dream, the child found himself in a very uncomfortable situation.
5. Human beings are concerned about the fate of oak-trees.
6. Human beings treat oak-trees cruelly.
7. The oak-trees forced the child to swear.
8. The child was born and brought up among the oak-trees.
9. The dream didn’t have much impact on the child.
10. The child felt a closer bonding with the trees.

আরোও দেখুন:-
WBBSE Class 10th English Suggestion Click here

আরোও দেখুন:-
WBBSE Class 10th All Subjects Suggestion Click here

বিনামূল্যে ডাউনলোড করুন:-
দশম শ্রেণী ইংরেজি সাজেশন | WBBSE Class 10th English Suggestion Click here

Info : WBBSE Class 10th English Suggestion | West Bengal Madhyamik English Qustion and Answer.

দশম শ্রেণী ইংরেজি | মাধ্যমিক ইংরেজি – MY OWN TRUE FAMILY (Ted Hughes) – প্রশ্ন উত্তর 

” মাধ্যমিক  ইংরেজি – MY OWN TRUE FAMILY (Ted Hughes) – প্রশ্ন উত্তর  “ একটি অতি গুরুত্বপূর্ণ টপিক মাধ্যমিক পরীক্ষা (Madhyamik / WB Madhyamik / MP Exam / West Bengal Board of Secondary Education – WBBSE Madhyamik Exam / Madhyamik Class 10th / Class X / Madhyamik Pariksha) এবং বিভিন্ন চাকরির (WBCS, WBSSC, RAIL, PSC, DEFENCE) পরীক্ষায় এখান থেকে প্রশ্ন অবশ্যম্ভাবী । সে কথা মাথায় রেখে BhugolShiksha.com এর পক্ষ থেকে মাধ্যমিক (দশম শ্রেণী) ইংরেজি পরীক্ষা প্রস্তুতিমূলক অনুশীলনীর প্রশ্ন ও উত্তর এবং সাজেশন (WBBSE Class 10th English Suggestion / West Bengal Board of Secondary Education – WBBSE English Suggestion / Madhyamik Class 10th English Suggestion / Class X English Suggestion / Madhyamik Pariksha English Suggestion / English Madhyamik Exam Guide / MCQ , Short , Descriptive  Type Question and Answer. / WBBSE Class 10th English Suggestion FREE PDF Download) উপস্থাপনের প্রচেষ্টা করা হলাে। ছাত্রছাত্রী, পরীক্ষার্থীদের উপকারেলাগলে, আমাদের প্রয়াস মাধ্যমিক (দশম শ্রেণী) ইংরেজি পরীক্ষা প্রস্তুতিমূলক প্রশ্নোত্তর এবং সাজেশন (WBBSE Class 10th English Suggestion / West Bengal Board of Secondary Education – WBBSE English Suggestion / Madhyamik Class 10th English Suggestion / Class X English Suggestion / Madhyamik Pariksha English Suggestion / WBBSE Class 10th English Exam Guide / MCQ , Short , Descriptive  Type Question and Answer. / WBBSE Class 10th English Suggestion FREE PDF Download) সফল হবে।

WBBSE Class 10th English | মাধ্যমিক ইংরেজি – MY OWN TRUE FAMILY (Ted Hughes) – প্রশ্ন উত্তর 

WBBSE Class 10th English (মাধ্যমিক ইংরেজি) – MY OWN TRUE FAMILY (Ted Hughes) – প্রশ্ন উত্তর | দশম শ্রেণী ইংরেজি | MY OWN TRUE FAMILY (Ted Hughes) – প্রশ্ন উত্তর সাজেশন | WBBSE Class 10th English Suggestion | দশম শ্রেণী ইংরেজি | MY OWN TRUE FAMILY (Ted Hughes) – প্রশ্ন উত্তর সাজেশন | WBBSE Class 10th English Suggestion

WBBSE Class 10th English Suggestion | দশম শ্রেণী ইংরেজি – MY OWN TRUE FAMILY (Ted Hughes) – প্রশ্ন উত্তর 

WBBSE Class 10th English Suggestion (দশম শ্রেণী ইংরেজি) – MY OWN TRUE FAMILY (Ted Hughes) – প্রশ্ন উত্তর | দশম শ্রেণী ইংরেজি | MY OWN TRUE FAMILY (Ted Hughes) – প্রশ্ন উত্তর সাজেশন | WBBSE Class 10th English Suggestion | দশম শ্রেণী ইংরেজি | MY OWN TRUE FAMILY (Ted Hughes) – প্রশ্ন উত্তর সাজেশন | WBBSE Class 10th English Suggestion

WBBSE Class 10th English Question and Answer | মাধ্যমিক ইংরেজি প্রশ্ন ও উত্তর – MY OWN TRUE FAMILY (Ted Hughes) – প্রশ্ন উত্তর 

WBBSE Class 10th English Question and Answer (মাধ্যমিক ইংরেজি প্রশ্ন ও উত্তর) – MY OWN TRUE FAMILY (Ted Hughes) – প্রশ্ন উত্তর | দশম শ্রেণী ইংরেজি | MY OWN TRUE FAMILY (Ted Hughes) – প্রশ্ন উত্তর সাজেশন | WBBSE Class 10th English Suggestion | দশম শ্রেণী ইংরেজি | MY OWN TRUE FAMILY (Ted Hughes) – প্রশ্ন উত্তর সাজেশন | WBBSE Class 10th English Suggestion | দশম শ্রেণী ইংরেজি | MY OWN TRUE FAMILY (Ted Hughes) – প্রশ্ন উত্তর সাজেশন | WBBSE Class 10th English Suggestion

WB WBBSE Class 10th English Suggestion | দশম শ্রেণী ইংরেজি – MY OWN TRUE FAMILY (Ted Hughes) – প্রশ্ন উত্তর 

WB WBBSE Class 10th English Suggestion (দশম শ্রেণী ইংরেজি) – MY OWN TRUE FAMILY (Ted Hughes) – প্রশ্ন উত্তর | দশম শ্রেণী ইংরেজি | MY OWN TRUE FAMILY (Ted Hughes) – প্রশ্ন উত্তর সাজেশন | WBBSE Class 10th English Suggestion | দশম শ্রেণী ইংরেজি | MY OWN TRUE FAMILY (Ted Hughes) – প্রশ্ন উত্তর সাজেশন | WBBSE Class 10th English Suggestion | দশম শ্রেণী ইংরেজি | MY OWN TRUE FAMILY (Ted Hughes) – প্রশ্ন উত্তর সাজেশন | WBBSE Class 10th English Suggestion

West Bengal WBBSE Class 10th English Suggestion | দশম শ্রেণী ইংরেজি – MY OWN TRUE FAMILY (Ted Hughes) – প্রশ্ন উত্তর 

West Bengal WBBSE Class 10th English Suggestion (দশম শ্রেণী ইংরেজি) – MY OWN TRUE FAMILY (Ted Hughes) – প্রশ্ন উত্তর | দশম শ্রেণী ইংরেজি | MY OWN TRUE FAMILY (Ted Hughes) – প্রশ্ন উত্তর সাজেশন | WBBSE Class 10th English Suggestion | দশম শ্রেণী ইংরেজি | MY OWN TRUE FAMILY (Ted Hughes) – প্রশ্ন উত্তর সাজেশন | WBBSE Class 10th English Suggestion

WBBSE Class 10th WBBSE Class 10th English Suggestion | দশম শ্রেণী ইংরেজি | মাধ্যমিক ইংরেজি | MY OWN TRUE FAMILY (Ted Hughes) – প্রশ্ন উত্তর 

WBBSE Class 10th WBBSE Class 10th English Suggestion | দশম শ্রেণী ইংরেজি | মাধ্যমিক ইংরেজি | MY OWN TRUE FAMILY (Ted Hughes) – প্রশ্ন উত্তর 

West Bengal Madhyamik  English Suggestion Download. WBBSE WBBSE Class 10th English short question suggestion. WBBSE Class 10th English Suggestion  download. Madhyamik Question Paper English. WB Madhyamik 2019 English suggestion and important questions. Madhyamik Suggestion  pdf.পশ্চিমবঙ্গ মাধ্যমিক ইংরেজি পরীক্ষার সম্ভাব্য প্রশ্ন উত্তর ও শেষ মুহূর্তের সাজেশন ডাউনলোড। মাধ্যমিক ইংরেজি পরীক্ষার জন্য সমস্ত রকম গুরুত্বপূর্ণ প্রশ্ন।

Get the WBBSE Class 10th English Suggestion by BhugolShiksha.com

 West Bengal WBBSE Class 10th English Suggestion  prepared by expert subject teachers. WB Madhyamik  English Suggestion with 100% Common in the Examination.

West Bengal Board of Secondary Education (WBBSE) 

will organize Madhyamik (Madhyamik)  Examination on the last week of February and continue up to the middle of March. Like every year Team BhugolShiksha.com published Madhyamik  All subjects suggestion.

West Bengal Madhyamik English Syllabus PDF

The Following document gives the topic wise complete syllabus for West Bengal Madhyamik exams for both Class 9 and 10. Candidates can refer to this PDF for any doubts regarding the syllabus. 

Madhyamik WBBSE Class 10th English complete syllabus Click Here to Download

WBBSE English Suggestion | West Bengal Madhyamik Exam

WBBSE Class 10th English Suggestion  Download PDF: WBBSE Madhyamik Class 10th English Suggestion is provided here. WB Madhyamik  English Suggestion Questions Answers PDF Download.

Class 10th English Suggestion

Class 10th English Suggestion  has been provided here. Class 10th English Suggestion questions are very much common for the upcoming WBBSE Class 10th English examination. Download the solved Class 10th (X) question paper of English Subject Provided here. These common questions can be downloaded free. Moreover, you can easily check West Bengal মাধ্যমিক ইংরেজি expected common questions for upcoming Madhyamik 10th Exam.

WBBSE Class 10th English Suggestion

WB WBBSE Class 10th English Suggestion Question and answer. The questions you should practice repeatedly however we can not guarantee that the questions will be 100% common. Hence, you should read the textbook of class 10th thoroughly for 100% sure suggestions. We also advise the WBBSE Madhyamik Students for  year that they read their textbook multiple times and solve the questions.

    স্কুল, কলেজ ও বিভিন্ন ছাত্রছাত্রীদের পড়াশোনার ডিজিটাল মাধ্যম BhugolShiksha.com । এর প্রধান উদ্দেশ্য পঞ্চম শ্রেণী থেকে দ্বাদশ শ্রেণীর (মাধ্যমিক ও উচ্চমাধ্যমিক) সমস্ত বিষয় এবং গ্রাজুয়েশনের শুধুমাত্র ভূগোল বিষয়কে  সহজ বাংলা ভাষায় MY OWN TRUE FAMILY (Ted Hughes)চনার মাধ্যমে ছাত্রছাত্রীদের কাছে সহজ করে তোলা। এছাড়াও সাধারণ-জ্ঞান, পরীক্ষা প্রস্তুতি, ভ্রমণ গাইড, আশ্চর্যজনক তথ্য, সফল ব্যাক্তিদের জীবনী, বিখ্যাত ব্যাক্তিদের উক্তি,  প্রাণী জ্ঞান, কম্পিউটার, বিজ্ঞান ও বিবিধ প্রবন্ধের মাধ্যমে ছাত্রছাত্রীদের মননকে বিকশিত করে তোলা।
        আপনাকে অসংখ্য ধন্যবাদ সময় করে আমাদের এই (দশম শ্রেণী ইংরেজি | MY OWN TRUE FAMILY (Ted Hughes) – প্রশ্ন উত্তর সাজেশন | WBBSE Class 10th English Suggestion) পােস্টটি পড়ার জন্য। এই ভাবেই ভূগোল শিক্ষা – BhugolShiksha.com ওয়েবসাইটের পাশে থাকুন। বিভিন্ন বিষয়ের যেকোনো প্ৰশ্ন উত্তর জানতে এই ওয়েবসাইট টি ফলাে করুন এবং নিজেকে  তথ্য সমৃদ্ধ করে তুলুন , ধন্যবাদ।
নিচের বাটনে ক্লিক করে শেয়ার করেন বন্ধুদের মাঝে