দশম শ্রেণী ইংরেজি সাজেশন | THE SANIL (William Cowper) – Question and Answer | WBBSE Class 10th English Suggestion

2379

দশম শ্রেণী ইংরেজি সাজেশন – WBBSE Class 10th English Suggestion

দশম শ্রেণী ইংরেজি সাজেশন | THE SANIL (William Cowper) - Question and Answer | WBBSE Class 10th English Suggestion
দশম শ্রেণী ইংরেজি সাজেশন | THE SANIL (William Cowper) – Question and Answer | WBBSE Class 10th English Suggestion

দশম শ্রেণী ইংরেজি সাজেশন – WBBSE Class 10th English SuggestionTHE SANIL (William Cowper) – প্রশ্ন উত্তর   দেওয়া হল নিচে। এই WBBSE Class 10th (X) Madhyamik English Suggestion – মাধ্যমিক দশম শ্রেণীর ইংরেজি সাজেশন – THE SANIL (William Cowper) – প্রশ্ন উত্তর  গুলি আগামী সালের পশ্চিমবঙ্গ মাধ্যমিক ইংরেজি পরীক্ষার জন্য খুব ইম্পর্টেন্ট। আপনারা যারা মাধ্যমিক দশম শ্রেণীর  ইংরেজি পরীক্ষার সাজেশন খুঁজে চলেছেন, তারা নিচে দেওয়া প্রশ্নপত্র ভালো করে পড়তে পারেন। এই পরীক্ষা তে কোশ্চেন গুলো আসার সম্ভাবনা খুব বেশি।

THE SANIL (William Cowper) – MCQ, SAQ, Short, Descriptive Question and Answer | মাধ্যমিক দশম শ্রেণী ইংরেজি সাজেশন – WBBSE Class 10th Madhyamik English Suggestion

WBBSE Class 10th English : THE SANIL (William Cowper) – Multiple Choice Questions (MCQ)(1 Mark)

1. The snail sticks to things, as if he
a. lives there b. grew there c. feeds there d. sleeps there
Ans. b. grew there
2. A snail sticks close to
a. a fruit b. a leaf c. grass d. all of these
Ans. d. any of these
3. A snail is not afraid of
a. hiding b. walking c. falling d. climbing
Ans. c. falling
4. A snail hides
a. in grass b. under a leaf c. in his own house d. behind a wall
Ans. c. in his own house
5. To a snail, there is harm other than
a. weather b. rains c. climate d. thunderstorm
Ans. a. weather
6. The snail has a power of
a. self-contracting b. self-collecting c. self-revealing d. self-expressing
Ans. b. self-collecting
7. When the snail gets a little touch, he
a. walks into his house b. shrinks into his house c. runs into his house d. none of these
Ans. b. shrinks into his house
8. When someone touches a snail, he shows
a. happiness b. indifference c. displeasure d. jealousy
Ans. c. displeasure
9. A snail loves to dwell
a. alone b. with his family c. on a wall d. in a society
Ans. a. alone
10. The snail does not have any belonging except
a. herself b. himself c. oneself d. itself
Ans. b. himself

WBBSE Class 10th English : THE SANIL (William Cowper) – Short Answer Questions (SAQ)(2 Mark)

1. How does the snail react to the slightest touch?
2. When does the snail hide? Where does snail hio
3. What dangers does the snail have ? When does the snail shrink into his house?
4. What power does the snail have?
5. How does the snail shrink into his own house?
6. With whom does the snail dwell?
7. What personal belongings does the snail have?
8. What feeling does the snail have to be his own whole treasure?
9. Why does the snail carry his house with him?
10. What kind of life does the snail like?
11. Describe some of the activities of the snail.
12. Where does the snail naturally stick itself to?
13. What nature of the snail has been described in the poem?
14. What makes the snail well satisfied?
15. When does the snail feed faster?

WBBSE Class 10th English : THE SANIL (William Cowper) – State whether the following statements are True or False. Write ‘T’ for True and ‘F’ False. Write words/ phrases/sentences from the text to support answer.(2 Marks)

1. The snake is afraid of falling.
2. The snail is afraid of imminent danger.
3. The snail is very pleased to shrink into his house.
4. The snail is a social animal.
5. The snail has no personal belongings other than himself.
6. The snail is content with what he has.
আরোও দেখুন:-
WBBSE Class 10th English Suggestion Click here

আরোও দেখুন:-
WBBSE Class 10th All Subjects Suggestion Click here

বিনামূল্যে ডাউনলোড করুন:-
দশম শ্রেণী ইংরেজি সাজেশন | WBBSE Class 10th English Suggestion Click here

Info : WBBSE Class 10th English Suggestion | West Bengal Madhyamik English Qustion and Answer.

দশম শ্রেণী ইংরেজি | মাধ্যমিক ইংরেজি – THE SANIL (William Cowper) – প্রশ্ন উত্তর 

” মাধ্যমিক  ইংরেজি – THE SANIL (William Cowper) – প্রশ্ন উত্তর  “ একটি অতি গুরুত্বপূর্ণ টপিক মাধ্যমিক পরীক্ষা (Madhyamik / WB Madhyamik / MP Exam / West Bengal Board of Secondary Education – WBBSE Madhyamik Exam / Madhyamik Class 10th / Class X / Madhyamik Pariksha) এবং বিভিন্ন চাকরির (WBCS, WBSSC, RAIL, PSC, DEFENCE) পরীক্ষায় এখান থেকে প্রশ্ন অবশ্যম্ভাবী । সে কথা মাথায় রেখে BhugolShiksha.com এর পক্ষ থেকে মাধ্যমিক (দশম শ্রেণী) ইংরেজি পরীক্ষা প্রস্তুতিমূলক অনুশীলনীর প্রশ্ন ও উত্তর এবং সাজেশন (WBBSE Class 10th English Suggestion / West Bengal Board of Secondary Education – WBBSE English Suggestion / Madhyamik Class 10th English Suggestion / Class X English Suggestion / Madhyamik Pariksha English Suggestion / English Madhyamik Exam Guide / MCQ , Short , Descriptive  Type Question and Answer. / WBBSE Class 10th English Suggestion FREE PDF Download) উপস্থাপনের প্রচেষ্টা করা হলাে। ছাত্রছাত্রী, পরীক্ষার্থীদের উপকারেলাগলে, আমাদের প্রয়াস মাধ্যমিক (দশম শ্রেণী) ইংরেজি পরীক্ষা প্রস্তুতিমূলক প্রশ্নোত্তর এবং সাজেশন (WBBSE Class 10th English Suggestion / West Bengal Board of Secondary Education – WBBSE English Suggestion / Madhyamik Class 10th English Suggestion / Class X English Suggestion / Madhyamik Pariksha English Suggestion / WBBSE Class 10th English Exam Guide / MCQ , Short , Descriptive  Type Question and Answer. / WBBSE Class 10th English Suggestion FREE PDF Download) সফল হবে।

WBBSE Class 10th English | মাধ্যমিক ইংরেজি – THE SANIL (William Cowper) – প্রশ্ন উত্তর 

WBBSE Class 10th English (মাধ্যমিক ইংরেজি) – THE SANIL (William Cowper) – প্রশ্ন উত্তর | দশম শ্রেণী ইংরেজি | THE SANIL (William Cowper) – প্রশ্ন উত্তর সাজেশন | WBBSE Class 10th English Suggestion | দশম শ্রেণী ইংরেজি | THE SANIL (William Cowper) – প্রশ্ন উত্তর সাজেশন | WBBSE Class 10th English Suggestion

WBBSE Class 10th English Suggestion | দশম শ্রেণী ইংরেজি – THE SANIL (William Cowper) – প্রশ্ন উত্তর 

WBBSE Class 10th English Suggestion (দশম শ্রেণী ইংরেজি) – THE SANIL (William Cowper) – প্রশ্ন উত্তর | দশম শ্রেণী ইংরেজি | THE SANIL (William Cowper) – প্রশ্ন উত্তর সাজেশন | WBBSE Class 10th English Suggestion | দশম শ্রেণী ইংরেজি | THE SANIL (William Cowper) – প্রশ্ন উত্তর সাজেশন | WBBSE Class 10th English Suggestion

WBBSE Class 10th English Question and Answer | মাধ্যমিক ইংরেজি প্রশ্ন ও উত্তর – THE SANIL (William Cowper) – প্রশ্ন উত্তর 

WBBSE Class 10th English Question and Answer (মাধ্যমিক ইংরেজি প্রশ্ন ও উত্তর) – THE SANIL (William Cowper) – প্রশ্ন উত্তর | দশম শ্রেণী ইংরেজি | THE SANIL (William Cowper) – প্রশ্ন উত্তর সাজেশন | WBBSE Class 10th English Suggestion | দশম শ্রেণী ইংরেজি | THE SANIL (William Cowper) – প্রশ্ন উত্তর সাজেশন | WBBSE Class 10th English Suggestion | দশম শ্রেণী ইংরেজি | THE SANIL (William Cowper) – প্রশ্ন উত্তর সাজেশন | WBBSE Class 10th English Suggestion

WB WBBSE Class 10th English Suggestion | দশম শ্রেণী ইংরেজি – THE SANIL (William Cowper) – প্রশ্ন উত্তর 

WB WBBSE Class 10th English Suggestion (দশম শ্রেণী ইংরেজি) – THE SANIL (William Cowper) – প্রশ্ন উত্তর | দশম শ্রেণী ইংরেজি | THE SANIL (William Cowper) – প্রশ্ন উত্তর সাজেশন | WBBSE Class 10th English Suggestion | দশম শ্রেণী ইংরেজি | THE SANIL (William Cowper) – প্রশ্ন উত্তর সাজেশন | WBBSE Class 10th English Suggestion | দশম শ্রেণী ইংরেজি | THE SANIL (William Cowper) – প্রশ্ন উত্তর সাজেশন | WBBSE Class 10th English Suggestion

West Bengal WBBSE Class 10th English Suggestion | দশম শ্রেণী ইংরেজি – THE SANIL (William Cowper) – প্রশ্ন উত্তর 

West Bengal WBBSE Class 10th English Suggestion (দশম শ্রেণী ইংরেজি) – THE SANIL (William Cowper) – প্রশ্ন উত্তর | দশম শ্রেণী ইংরেজি | THE SANIL (William Cowper) – প্রশ্ন উত্তর সাজেশন | WBBSE Class 10th English Suggestion | দশম শ্রেণী ইংরেজি | THE SANIL (William Cowper) – প্রশ্ন উত্তর সাজেশন | WBBSE Class 10th English Suggestion

WBBSE Class 10th WBBSE Class 10th English Suggestion | দশম শ্রেণী ইংরেজি | মাধ্যমিক ইংরেজি | THE SANIL (William Cowper) – প্রশ্ন উত্তর 

WBBSE Class 10th WBBSE Class 10th English Suggestion | দশম শ্রেণী ইংরেজি | মাধ্যমিক ইংরেজি | THE SANIL (William Cowper) – প্রশ্ন উত্তর 

West Bengal Madhyamik  English Suggestion Download. WBBSE WBBSE Class 10th English short question suggestion. WBBSE Class 10th English Suggestion  download. Madhyamik Question Paper English. WB Madhyamik 2019 English suggestion and important questions. Madhyamik Suggestion  pdf.পশ্চিমবঙ্গ মাধ্যমিক ইংরেজি পরীক্ষার সম্ভাব্য প্রশ্ন উত্তর ও শেষ মুহূর্তের সাজেশন ডাউনলোড। মাধ্যমিক ইংরেজি পরীক্ষার জন্য সমস্ত রকম গুরুত্বপূর্ণ প্রশ্ন।

Get the WBBSE Class 10th English Suggestion by BhugolShiksha.com

 West Bengal WBBSE Class 10th English Suggestion  prepared by expert subject teachers. WB Madhyamik  English Suggestion with 100% Common in the Examination.

West Bengal Board of Secondary Education (WBBSE) 

will organize Madhyamik (Madhyamik)  Examination on the last week of February and continue up to the middle of March. Like every year Team BhugolShiksha.com published Madhyamik  All subjects suggestion.

West Bengal Madhyamik English Syllabus PDF

The Following document gives the topic wise complete syllabus for West Bengal Madhyamik exams for both Class 9 and 10. Candidates can refer to this PDF for any doubts regarding the syllabus. 

Madhyamik WBBSE Class 10th English complete syllabus Click Here to Download

WBBSE English Suggestion | West Bengal Madhyamik Exam

WBBSE Class 10th English Suggestion  Download PDF: WBBSE Madhyamik Class 10th English Suggestion is provided here. WB Madhyamik  English Suggestion Questions Answers PDF Download.

Class 10th English Suggestion

Class 10th English Suggestion  has been provided here. Class 10th English Suggestion questions are very much common for the upcoming WBBSE Class 10th English examination. Download the solved Class 10th (X) question paper of English Subject Provided here. These common questions can be downloaded free. Moreover, you can easily check West Bengal মাধ্যমিক ইংরেজি expected common questions for upcoming Madhyamik 10th Exam.

WBBSE Class 10th English Suggestion

WB WBBSE Class 10th English Suggestion Question and answer. The questions you should practice repeatedly however we can not guarantee that the questions will be 100% common. Hence, you should read the textbook of class 10th thoroughly for 100% sure suggestions. We also advise the WBBSE Madhyamik Students for  year that they read their textbook multiple times and solve the questions.

    স্কুল, কলেজ ও বিভিন্ন ছাত্রছাত্রীদের পড়াশোনার ডিজিটাল মাধ্যম BhugolShiksha.com । এর প্রধান উদ্দেশ্য পঞ্চম শ্রেণী থেকে দ্বাদশ শ্রেণীর (মাধ্যমিক ও উচ্চমাধ্যমিক) সমস্ত বিষয় এবং গ্রাজুয়েশনের শুধুমাত্র ভূগোল বিষয়কে  সহজ বাংলা ভাষায় THE SANIL (William Cowper)চনার মাধ্যমে ছাত্রছাত্রীদের কাছে সহজ করে তোলা। এছাড়াও সাধারণ-জ্ঞান, পরীক্ষা প্রস্তুতি, ভ্রমণ গাইড, আশ্চর্যজনক তথ্য, সফল ব্যাক্তিদের জীবনী, বিখ্যাত ব্যাক্তিদের উক্তি,  প্রাণী জ্ঞান, কম্পিউটার, বিজ্ঞান ও বিবিধ প্রবন্ধের মাধ্যমে ছাত্রছাত্রীদের মননকে বিকশিত করে তোলা।
        আপনাকে অসংখ্য ধন্যবাদ সময় করে আমাদের এই (দশম শ্রেণী ইংরেজি | THE SANIL (William Cowper) – প্রশ্ন উত্তর সাজেশন | WBBSE Class 10th English Suggestion) পােস্টটি পড়ার জন্য। এই ভাবেই ভূগোল শিক্ষা – BhugolShiksha.com ওয়েবসাইটের পাশে থাকুন। বিভিন্ন বিষয়ের যেকোনো প্ৰশ্ন উত্তর জানতে এই ওয়েবসাইট টি ফলাে করুন এবং নিজেকে  তথ্য সমৃদ্ধ করে তুলুন , ধন্যবাদ।
নিচের বাটনে ক্লিক করে শেয়ার করেন বন্ধুদের মাঝে