দশম শ্রেণী ইংরেজি সাজেশন | FABLE (Ralph Waldo Emerson) – Question and Answer | WBBSE Class 10th English Suggestion

5271

দশম শ্রেণী ইংরেজি সাজেশন – WBBSE Class 10th English Suggestion

দশম শ্রেণী ইংরেজি সাজেশন | FABLE (Ralph Waldo Emerson) - Question and Answer | WBBSE Class 10th English Suggestion
দশম শ্রেণী ইংরেজি সাজেশন | FABLE (Ralph Waldo Emerson) – Question and Answer | WBBSE Class 10th English Suggestion

দশম শ্রেণী ইংরেজি সাজেশন – WBBSE Class 10th English SuggestionFABLE (Ralph Waldo Emerson) – প্রশ্ন উত্তর   দেওয়া হল নিচে। এই WBBSE Class 10th (X) Madhyamik English Suggestion – মাধ্যমিক দশম শ্রেণীর ইংরেজি সাজেশন – FABLE (Ralph Waldo Emerson) – প্রশ্ন উত্তর  গুলি আগামী সালের পশ্চিমবঙ্গ মাধ্যমিক ইংরেজি পরীক্ষার জন্য খুব ইম্পর্টেন্ট। আপনারা যারা মাধ্যমিক দশম শ্রেণীর  ইংরেজি পরীক্ষার সাজেশন খুঁজে চলেছেন, তারা নিচে দেওয়া প্রশ্নপত্র ভালো করে পড়তে পারেন। এই পরীক্ষা তে কোশ্চেন গুলো আসার সম্ভাবনা খুব বেশি।

FABLE (Ralph Waldo Emerson) – MCQ, SAQ, Short, Descriptive Question and Answer | মাধ্যমিক দশম শ্রেণী ইংরেজি সাজেশন – WBBSE Class 10th Madhyamik English Suggestion

WBBSE Class 10th English : FABLE (Ralph Waldo Emerson) – Multiple Choice Questions (MCQ)(1 Mark)

1. The mountain and the squirrel
a. had a chat b. had a quarrel c. had a talk d. had a fight
Ans. b. had a quarrel
2. By the word ‘the former’, the poet means
a. the squirrel b. the mountain c. the nut d. the forest
Ans. b. the mountain
3. By the word ‘the latter’, the poet means
a. the nut b. the forest c. the mountain d. the squirrel
Ans. d. the squirrel
4. Little Prig’ refers to
a. the mountain b. the squirrel c. forest d. a nut
Ans. b. the squirrel
5. By the word Bun’, the poet means
a. a squirrel b. bread c. fun d. pun
Ans. a. a squirrel
6. The squirrel thought the mountain was
a. doubtfully big b. most probably big c. doubtlessly big d. ordinarily big
Ans. doubtlessly big
7. “All________ things and weather… together”
a. kind of b. sorts of c. sort of d. kinds of
Ans. b. sorts of
8. The squirrel thinks that it is no________ to occupy his place.
a. insult b. joy c. fun d. disgrace
Ans. d. disgrace
9. From the poem, we come to know that the squirrel is
a. nervous b. afraid c. confident d. jealous
Ans. c. confident
10. In the poem, the bun is a very
a. large creature b. small creature c. fierce creature d. timid creature
Ans. b. small creature
11. The squirrel says that it will not ________mountain makes a very pretty squirrel track.
a. confess b. admit c. proclaim d. deny
Ans. d. deny
12. According to the squirrel the mountain has a different kind of
a. genius b. merit c. talent d. flair
Ans. c. talent
13. According to the squirrel, everything in the world is put
a. ignorantly b. wisely c. foolishly d. meaningfully
Ans. b. wisely
14. The mountain can carry ________ on its back.
a. jungle b. bramble c. creepers d. forests
Ans. d. forests
15. ‘Cracking a nut’ is a
a. difficult job b. complex job c. simple job d. none of these
Ans. c. simple job
16. The squirrel argues all the factors must be________ together.
a. given in b. put in c. taken in d. kept in
Ans. c. taken in
17. Fable is a kind of story that has
a. squirrels as characters b. mountains as characters c. animals as characters d. animals and non-living things as characters
Ans. d. animals and non-living things as characters
18. The kind of story that teaches us moral lessons is,
a. a fairy tale b. a fable c. a folk tale d. all of them
Ans. b. a fable
19. The full name of the poet is
a. Ralph Waldo Emerson b. Robert Waldo Immersion c. Rolph Waldo Emerson d. Robert Waldo Immersion
Ans. a. Ralph Waldo Emerson
20. The nationality of the poet was
a. Canadian b. British c. Indo-American d. American
Ans. d. American

WBBSE Class 10th English : FABLE (Ralph Waldo Emerson) – Short Answer Questions (SAQ)(2 Marks)

1. Why, do you think, the mountain and the squirrel had a quarrel?
2. How, according to the squirrel, should two things be compared?
3. How does the squirrel justify his size?
4. What, according to the squirrel, must be taken in together?
5. Why didn’t the squirrel consider it to be an act of disgrace?
6. What doesn’t the squirrel deny?
7. What is the mountain unable to do?
8. What does the squirrel mean by “all is well and wisely put?”
9. How does the squirrel justify its existence?
10. What was the main point of argument of the squirrel?
11. Make a list of the things that the mountain could do.
12. How did the mountain help the Bun?
13. How did the squirrel conclude his argument?
14. Mention two qualities of the mountain.
15. What is the theme of the ‘Fable’?

WBBSE Class 10th English : FABLE (Ralph Waldo Emerson) – State whether the following statements are True or False. Write ‘T’ for True and ‘F’ for False. Write words/ phrases/sentences from the text to support answer.(2 Marks)

1. Between the two, the mountain started the quarrel.
2. The mountain and the squirrel had a peaceful relationship.
3. The squirrel called itself ‘Little Prig.
4. The squirrel was sure about the size of the mountain.
5. The squirrel was proud to be itself.
6. The squirrel denied that mountain was very big.
7. The track that the mountain made was not good looking
8. The squirrel was unable to carry forests on its back.
9. The squirrel thought that nothing was all right.
10. People have similar kind of genius.

আরোও দেখুন:-
WBBSE Class 10th English Suggestion Click here

আরোও দেখুন:-
WBBSE Class 10th All Subjects Suggestion Click here

বিনামূল্যে ডাউনলোড করুন:-
দশম শ্রেণী ইংরেজি সাজেশন | WBBSE Class 10th English Suggestion Click here

Info : WBBSE Class 10th English Suggestion | West Bengal Madhyamik English Qustion and Answer.

দশম শ্রেণী ইংরেজি | মাধ্যমিক ইংরেজি – FABLE (Ralph Waldo Emerson) – প্রশ্ন উত্তর 

” মাধ্যমিক  ইংরেজি – FABLE (Ralph Waldo Emerson) – প্রশ্ন উত্তর  “ একটি অতি গুরুত্বপূর্ণ টপিক মাধ্যমিক পরীক্ষা (Madhyamik / WB Madhyamik / MP Exam / West Bengal Board of Secondary Education – WBBSE Madhyamik Exam / Madhyamik Class 10th / Class X / Madhyamik Pariksha) এবং বিভিন্ন চাকরির (WBCS, WBSSC, RAIL, PSC, DEFENCE) পরীক্ষায় এখান থেকে প্রশ্ন অবশ্যম্ভাবী । সে কথা মাথায় রেখে BhugolShiksha.com এর পক্ষ থেকে মাধ্যমিক (দশম শ্রেণী) ইংরেজি পরীক্ষা প্রস্তুতিমূলক অনুশীলনীর প্রশ্ন ও উত্তর এবং সাজেশন (WBBSE Class 10th English Suggestion / West Bengal Board of Secondary Education – WBBSE English Suggestion / Madhyamik Class 10th English Suggestion / Class X English Suggestion / Madhyamik Pariksha English Suggestion / English Madhyamik Exam Guide / MCQ , Short , Descriptive  Type Question and Answer. / WBBSE Class 10th English Suggestion FREE PDF Download) উপস্থাপনের প্রচেষ্টা করা হলাে। ছাত্রছাত্রী, পরীক্ষার্থীদের উপকারেলাগলে, আমাদের প্রয়াস মাধ্যমিক (দশম শ্রেণী) ইংরেজি পরীক্ষা প্রস্তুতিমূলক প্রশ্নোত্তর এবং সাজেশন (WBBSE Class 10th English Suggestion / West Bengal Board of Secondary Education – WBBSE English Suggestion / Madhyamik Class 10th English Suggestion / Class X English Suggestion / Madhyamik Pariksha English Suggestion / WBBSE Class 10th English Exam Guide / MCQ , Short , Descriptive  Type Question and Answer. / WBBSE Class 10th English Suggestion FREE PDF Download) সফল হবে।

WBBSE Class 10th English | মাধ্যমিক ইংরেজি – FABLE (Ralph Waldo Emerson) – প্রশ্ন উত্তর 

WBBSE Class 10th English (মাধ্যমিক ইংরেজি) – FABLE (Ralph Waldo Emerson) – প্রশ্ন উত্তর | দশম শ্রেণী ইংরেজি | FABLE (Ralph Waldo Emerson) – প্রশ্ন উত্তর সাজেশন | WBBSE Class 10th English Suggestion | দশম শ্রেণী ইংরেজি | FABLE (Ralph Waldo Emerson) – প্রশ্ন উত্তর সাজেশন | WBBSE Class 10th English Suggestion

WBBSE Class 10th English Suggestion | দশম শ্রেণী ইংরেজি – FABLE (Ralph Waldo Emerson) – প্রশ্ন উত্তর 

WBBSE Class 10th English Suggestion (দশম শ্রেণী ইংরেজি) – FABLE (Ralph Waldo Emerson) – প্রশ্ন উত্তর | দশম শ্রেণী ইংরেজি | FABLE (Ralph Waldo Emerson) – প্রশ্ন উত্তর সাজেশন | WBBSE Class 10th English Suggestion | দশম শ্রেণী ইংরেজি | FABLE (Ralph Waldo Emerson) – প্রশ্ন উত্তর সাজেশন | WBBSE Class 10th English Suggestion

WBBSE Class 10th English Question and Answer | মাধ্যমিক ইংরেজি প্রশ্ন ও উত্তর – FABLE (Ralph Waldo Emerson) – প্রশ্ন উত্তর 

WBBSE Class 10th English Question and Answer (মাধ্যমিক ইংরেজি প্রশ্ন ও উত্তর) – FABLE (Ralph Waldo Emerson) – প্রশ্ন উত্তর | দশম শ্রেণী ইংরেজি | FABLE (Ralph Waldo Emerson) – প্রশ্ন উত্তর সাজেশন | WBBSE Class 10th English Suggestion | দশম শ্রেণী ইংরেজি | FABLE (Ralph Waldo Emerson) – প্রশ্ন উত্তর সাজেশন | WBBSE Class 10th English Suggestion | দশম শ্রেণী ইংরেজি | FABLE (Ralph Waldo Emerson) – প্রশ্ন উত্তর সাজেশন | WBBSE Class 10th English Suggestion

WB WBBSE Class 10th English Suggestion | দশম শ্রেণী ইংরেজি – FABLE (Ralph Waldo Emerson) – প্রশ্ন উত্তর 

WB WBBSE Class 10th English Suggestion (দশম শ্রেণী ইংরেজি) – FABLE (Ralph Waldo Emerson) – প্রশ্ন উত্তর | দশম শ্রেণী ইংরেজি | FABLE (Ralph Waldo Emerson) – প্রশ্ন উত্তর সাজেশন | WBBSE Class 10th English Suggestion | দশম শ্রেণী ইংরেজি | FABLE (Ralph Waldo Emerson) – প্রশ্ন উত্তর সাজেশন | WBBSE Class 10th English Suggestion | দশম শ্রেণী ইংরেজি | FABLE (Ralph Waldo Emerson) – প্রশ্ন উত্তর সাজেশন | WBBSE Class 10th English Suggestion

West Bengal WBBSE Class 10th English Suggestion | দশম শ্রেণী ইংরেজি – FABLE (Ralph Waldo Emerson) – প্রশ্ন উত্তর 

West Bengal WBBSE Class 10th English Suggestion (দশম শ্রেণী ইংরেজি) – FABLE (Ralph Waldo Emerson) – প্রশ্ন উত্তর | দশম শ্রেণী ইংরেজি | FABLE (Ralph Waldo Emerson) – প্রশ্ন উত্তর সাজেশন | WBBSE Class 10th English Suggestion | দশম শ্রেণী ইংরেজি | FABLE (Ralph Waldo Emerson) – প্রশ্ন উত্তর সাজেশন | WBBSE Class 10th English Suggestion

WBBSE Class 10th WBBSE Class 10th English Suggestion | দশম শ্রেণী ইংরেজি | মাধ্যমিক ইংরেজি | FABLE (Ralph Waldo Emerson) – প্রশ্ন উত্তর 

WBBSE Class 10th WBBSE Class 10th English Suggestion | দশম শ্রেণী ইংরেজি | মাধ্যমিক ইংরেজি | FABLE (Ralph Waldo Emerson) – প্রশ্ন উত্তর 

West Bengal Madhyamik  English Suggestion Download. WBBSE WBBSE Class 10th English short question suggestion. WBBSE Class 10th English Suggestion  download. Madhyamik Question Paper English. WB Madhyamik 2019 English suggestion and important questions. Madhyamik Suggestion  pdf.পশ্চিমবঙ্গ মাধ্যমিক ইংরেজি পরীক্ষার সম্ভাব্য প্রশ্ন উত্তর ও শেষ মুহূর্তের সাজেশন ডাউনলোড। মাধ্যমিক ইংরেজি পরীক্ষার জন্য সমস্ত রকম গুরুত্বপূর্ণ প্রশ্ন।

Get the WBBSE Class 10th English Suggestion by BhugolShiksha.com

 West Bengal WBBSE Class 10th English Suggestion  prepared by expert subject teachers. WB Madhyamik  English Suggestion with 100% Common in the Examination.

West Bengal Board of Secondary Education (WBBSE) 

will organize Madhyamik (Madhyamik)  Examination on the last week of February and continue up to the middle of March. Like every year Team BhugolShiksha.com published Madhyamik  All subjects suggestion.

West Bengal Madhyamik English Syllabus PDF

The Following document gives the topic wise complete syllabus for West Bengal Madhyamik exams for both Class 9 and 10. Candidates can refer to this PDF for any doubts regarding the syllabus. 

Madhyamik WBBSE Class 10th English complete syllabus Click Here to Download

WBBSE English Suggestion | West Bengal Madhyamik Exam

WBBSE Class 10th English Suggestion  Download PDF: WBBSE Madhyamik Class 10th English Suggestion is provided here. WB Madhyamik  English Suggestion Questions Answers PDF Download.

Class 10th English Suggestion

Class 10th English Suggestion  has been provided here. Class 10th English Suggestion questions are very much common for the upcoming WBBSE Class 10th English examination. Download the solved Class 10th (X) question paper of English Subject Provided here. These common questions can be downloaded free. Moreover, you can easily check West Bengal মাধ্যমিক ইংরেজি expected common questions for upcoming Madhyamik 10th Exam.

WBBSE Class 10th English Suggestion

WB WBBSE Class 10th English Suggestion Question and answer. The questions you should practice repeatedly however we can not guarantee that the questions will be 100% common. Hence, you should read the textbook of class 10th thoroughly for 100% sure suggestions. We also advise the WBBSE Madhyamik Students for  year that they read their textbook multiple times and solve the questions.

    স্কুল, কলেজ ও বিভিন্ন ছাত্রছাত্রীদের পড়াশোনার ডিজিটাল মাধ্যম BhugolShiksha.com । এর প্রধান উদ্দেশ্য পঞ্চম শ্রেণী থেকে দ্বাদশ শ্রেণীর (মাধ্যমিক ও উচ্চমাধ্যমিক) সমস্ত বিষয় এবং গ্রাজুয়েশনের শুধুমাত্র ভূগোল বিষয়কে  সহজ বাংলা ভাষায় FABLE (Ralph Waldo Emerson)চনার মাধ্যমে ছাত্রছাত্রীদের কাছে সহজ করে তোলা। এছাড়াও সাধারণ-জ্ঞান, পরীক্ষা প্রস্তুতি, ভ্রমণ গাইড, আশ্চর্যজনক তথ্য, সফল ব্যাক্তিদের জীবনী, বিখ্যাত ব্যাক্তিদের উক্তি,  প্রাণী জ্ঞান, কম্পিউটার, বিজ্ঞান ও বিবিধ প্রবন্ধের মাধ্যমে ছাত্রছাত্রীদের মননকে বিকশিত করে তোলা।
        আপনাকে অসংখ্য ধন্যবাদ সময় করে আমাদের এই (দশম শ্রেণী ইংরেজি | FABLE (Ralph Waldo Emerson) – প্রশ্ন উত্তর সাজেশন | WBBSE Class 10th English Suggestion) পােস্টটি পড়ার জন্য। এই ভাবেই ভূগোল শিক্ষা – BhugolShiksha.com ওয়েবসাইটের পাশে থাকুন। বিভিন্ন বিষয়ের যেকোনো প্ৰশ্ন উত্তর জানতে এই ওয়েবসাইট টি ফলাে করুন এবং নিজেকে  তথ্য সমৃদ্ধ করে তুলুন , ধন্যবাদ।
নিচের বাটনে ক্লিক করে শেয়ার করেন বন্ধুদের মাঝে